21.04.2012

Insan Her zaman dogru olani yapamiyor






Zorluklara once kendimiz icin gogus germeliyiz. Sorunumuz herneyse cozumu sevgimizde ve kararli olmakta. Gun gelip  kendimizin ve sevgimizin buyuklugunun farkina vardigimizda bizden mutlusu olmuyor.

Eger uzun surecek bir iliski ise arzumuz  her ne zorlukla karilasirsak karsilasalim sevgimiz konusunda kararli olmaliyiz. Hepimiz hergun turlu sorunla karsilasilasiyoruz.

Sorunlar her ne kadar zora soksa da iliskiyi, zaman zaman iki tarafi yakinlastirmak icin de bir firsat dogurdugu oluyor.

Karsindamizdakini suclamayip kendimiz sorumluluk aldigimiz surece, karsimizdakine gosterdigimiz saygiyi kendimize gosterdigimiz surece, yanlis giden seyleri fark edip duzeltmeye calistigimiz surece sevgi baki kaliyor.
Kendimizi sevmeyi becerebiliyorsak zaten etrafimizdakileri de coskuyla sevebiliyoruz. 
Arkadasimizi sevgilimizi esimizi ancak kendimizi sevdigimiz kadar sevebiliyoruz .

Iliskimizdeki sorunu belirledikten sonra o sorunla basa cikmadan once onunla yasamayi ogrenmekle baslayabiliriz mesela. Saniyor musun ki herkesin iliskisi dort dortluk. Inan hic bir iliski sorunsuz degil. Evlilikte onemli olan  sevdigini ve sevilgidini hissedebilmek.


Uyusmazliklarimiz ve beklentilerimizi ancak bilincli bir sekilde anlamaya calisirsak analiz edebiliriz ve olaylara bilincli bir sekilde yaklastigimizda eski hatalarimizi yapmayiz.

Sinirlendigimizde hep hakli bizizdir etrafi kirar dokeriz kirdigimiz kalplerin tamiri de ne kadar zordur aslinda…  kontrollu davranabilirsek cozum kendiliginden gelecektir.

Aynaya bakip kendimize ‘Beklentim ne? Ben ne veriyorum?’ diye sordugunuzda yatistiginizi goreceksiniz. Sinirlendiginde sen de aynanin karsisina gecip bu sorulari sormalisin kendine.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder