18.04.2012

Kahvemizin keyfini cikaralim



Henuz is hayatina atilmis bir kac eski ogrencisi toplanip  profesoru ziyarete gelmisler. Hosbes sohbetin ardindan herbiri is hayatinin zorluklarindan, yetiskinligin sorumluluklarindan dert yanmaya baslamis. Hoca 'Gidip size kahve getireyim' deyip mutfaga yonelmis. Dondugunde elinde en nadide porseleninden tutun da plastik olanina kadar cesitli fincan ve muglar varmis. Herkes bardaklarini sectikten sonra profesor: 'Farkinda misiniz hepiniz guzel ve pahali olan fincanlari sectiniz geriye ucuz ve siradan olanlar kaldi. Herkesin en iyisini istemesi kadar dogal bir sey dusunulemez ancak kullandiginiz fincanin kalitesi kahvenin lezzetine hic bir sey katmaz. Hepiniz en kaliteli bardaga yoneldigi gibi sonra birbirinizin bardaklarini incelemeye koyuldunuz. Iste sizin mutsuzlugunuz ve memnuniyetsizliginiz burada basliyor.'

Hayati kahve, bardaklari ise toplum icindeki konumlariniz, paraniz olarak dusunebilirsin.  Yani nasil sectigin fincan  kahvenin kalitesini degistiremezse,  kullandigin araba,  taktigin canta, surdugun parfum de hayatinin kalitesini degistirmez. Bize bahsedilmis bu kisacik hayati mutlu ve dolu yasamak icin sadece fincana odaklanmak yerine kahvemizin keyfini cikaralim.

Mutluluk herseyin en iyisine sahip olmak degil, hayatin tadini en iyi sekilde cikarmaktir.

Sevdiklerinizle birlikte olmak,  zevk aldiginiz seyleri yapmak,  yeni cicek acan elma agaci,  kisin ortasinda bahardan kalma bir hava, gunlerdir kafa yordugunuz bir sorunun cevabinin arabanizin camina sikistirilan bir brosurde olmasi.... Biri bizi gercekten gozetliyor! Tesekkur edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder